Ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop)

” Αυξήστε τους πελάτες , Αυξήστε το κέρδος “

Το Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) αξίζει;

Το ηλεκτρονικό κατάστημα αξίζει και με το παραπάνω. Ακόμη κι αν δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με το εμπόριο, εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι πωλήσεις στο διαδίκτυο συμφέρουν καθώς το ενοίκιο είναι μηδαμινό, δεν είναι απαραίτητο να πληρώνετε υπαλλήλους, δεν περιορίζεστε στην τοπική αγορά και δε χρειάζεται να έχετε προϊόντα στην αποθήκη σας.

 

 

Όπως ένα πραγματικό κατάστημα.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να λειτουργεί όπως έναν πραγματικό κατάστημα. Θα πρέπει δηλαδή να έχει καθαρά τζάμια, όμορφη βιτρίνα, φωτισμό που προσελκύει. Όλα αυτά είναι αντίστοιχα με τον σχεδιασμό και την εμφάνιση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Συνεχίζοντας, να σας πούμε πως όπως πρέπει να υπάρχει κάποιος μέσα στο κατάστημα για να εξυπηρετεί τους πελάτες, έτσι θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος ώστε να απαντάει σε emails και να παρακολουθεί τις πωλήσεις.

Έπειτα, μπορεί όπως είπαμε και παραπάνω να μην είναι απαραίτητο να έχετε όλα τα προϊόντα στην αποθήκη σας, όμως θα πρέπει να ενημερώνετε συνέχεια την ηλεκτρονική αποθήκη σας για το πόσα κομμάτια είναι διαθέσιμα και, αν δεν είναι, σε πόσες ημέρες θα είναι, έτσι ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται να αγοράσουν από ένα κατάστημα που “δουλεύει” και που ανανεώνεται συνέχεια.

Τέλος, για να ολοκληρώσουμε την αντιπαράθεση, όπως ένα πραγματικό κατάστημα διαφημίζεται από στόμα σε στόμα, με διαφημιστικά φυλλάδια ή με μεγάλες πινακίδες προσφορών, έτσι και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διαφημίζεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από τις μηχανές αναζήτησης, με μαζική αποστολή ενημερωτικών email και με προσφορές που εμφανίζονται παράπλευρα της σελίδας στον επισκέπτη.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και ανανέωση

 

 

Νέες αγορές άρα νέοι και περισσότεροι πελάτες

Παράλληλα θα έχετε αποφύγει έξοδα όπως το μισθό ενός υπαλλήλου, το ενοίκιο, τη ΔΕΗ, την προπληρωμή των προϊόντων και τη διαφήμιση.

 

 


 

 

ideas_Web_DesignΓια να τα επιτύχετε όλα αυτά θα πρέπει να κάνετε κάποιες ανάλογες ενέργειες στο διαδίκτυο, οι οποίες κοστίζουν. Το πόσο κοστίζουν εξαρτάται πάντα από εσάς και αν θα ζητήσετε όλες τις ενέργειες ταυτόχρονα ή τμηματικά σε βάθος χρόνου.

 

Το τελικό όμως κόστος θα είναι σίγουρα μικρότερο από το να έχετε ένα πραγματικό κατάστημα και μάλιστα όταν το κατάστημα σας θα είναι πλέον γνωστό στο διαδίκτυο και θα έχετε μόνιμους πελάτες, τότε το κόστος αυτό θα μοιάζει πολύ μικρό.

Google+