Webgrab Official Logo
Η πορεία μας

Η ενασχόλησή μας με τους υπολογιστές και την τεχνολογία ξεκίνησε χρόνια πριν. Αν μας ρωτήσετε από πότε ακριβώς, μάλλον θα σας απαντήσουμε από πάντα. Έτσι θυμόμαστε τους εαυτούς μας. Πάντα προσπαθούσαμε να τροποποιήσουμε, να προσθέσουμε, να βελτιώσουμε, να εξελίξουμε. Από την εποχή του DOS με τον ιστορικό επεξεργαστή EDIT.exe, σε αυτή των Windows 95, 98 και XP, όπου φτιάχναμε εφαρμογές ή αλλάζαμε το SHELL, και μία ενδιάμεση ενασχόληση με τα κινητά Symbian, έως το 2008 όταν και σηκώσαμε την πρώτη μας ιστοσελίδα και δημιουργήσαμε το πρώτο μας κοινό (δίκτυο).

Ο επεξεργαστής χρησιμοποιήθηκε ως εναλλακτικός του Σημειωματάριου των πρώτων Windows, γιατί δεν περιοριζόταν μόνο σε μικρά αρχεία αλλά μπορούσε να επεξεργαστεί αρχεία που ανέρχονταν σε 65.279 γραμμές, δηλαδή μεγέθους περίπου 5 MB.

1994

Εκείνη την εποχή ήταν απαραίτητη η χρήση του επεξεργαστή "EDIT", κυρίως για να γράφουμε εντολές στα αρχεία AUTOEXEC.BAT & CONFIG.SYS, ώστε κατά την έναρξη των Windows να μπορούν να φορτώσουν οι drivers του ήχου και των γραφικών.

Κυκλοφόρησαν στις 24 Αυγούστου 1995 από τη Microsoft, και ήταν μια σημαντική εξέλιξη, καθώς διέθεταν σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τα Windows 3.1, με αναβαθμισμένο γραφικό περιβάλλον (GUI - Graphical User Interface). Στην αγορά, τα Windows 95 έκαναν μεγάλη επιτυχία, και μέσα σε ένα με δύο χρόνια από την έκδοσή τους είχαν γίνει το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα.

1995

Το πρώτο λειτουργικό σύστημα που άλλαξε τα δεδομένα της εποχής. Πολλοί ήταν αυτοί που αρνήθηκαν να ασχοληθούν με τους υπολογιστές, ίσως τότε και να κορόιδεψαν.. Εμείς μάλλον λόγω ηλικίας το βλέπαμε σαν παιχνίδι και ασχοληθήκαμε πολύ..

Η δημοσίευση των Windows 98 έγινε μετά από μια παρουσίαση όπου ο Μπιλ Γκέιτς εξηγούσε την ευκολία χρήσης του λειτουργικού συστήματος και την υποστήριξη για Σύνδεση και Λειτουργία (PnP).
Ωστόσο, όταν ο βοηθός της παρουσίασης σύνδεσε ένα σαρωτή και προσπάθησε να τον εγκαταστήσει, το λειτουργικό σύστημα κόλλησε, δείχνοντας την γνωστή μπλε οθόνη. Ο Γκέιτς τότε σχολίασε "αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που δεν έχουμε δημοσιεύσει τα Windows 98 ακόμη".

1998

Η εποχή άλλαζε δραστικά και τα modem είχαν αρχίσει να πέρνουν φωτιά (μαζί και οι λογαριασμοί του ΟΤΕ)! Ώρες ατελείωτες για να κατέβει ένα αρχείο στο Kazaa (p2p downloader). Για εμάς ήταν η εποχή που αρχίσαμε να προγραμματίζουμε σε visual basic.. Μονάδες για ίντερνετ από το περίπτερο και ψάξιμο για tutorials & scripts σε yahoo, altavista, lycos.

Κυκλοφόρησαν στις 25 Οκτωβρίου 2001 σε δύο εκδόσεις: α) Windows XP Home Edition που προοριζόταν για οικιακούς χρήστες και β) την Windows XP Professional που περιελάμβανε επιπλέον δυνατότητες, όπως υποστήριξη για διπλό μικροεπεξεργαστή. Τα γράμματα XP προέρχονται από την λέξη "Experience" (εμπειρία).

2001

Η εποχή που όσοι είχαν υπολογιστή χρειάζονταν τεχνική υποστήριξη και μερικές φορές φορμάτ. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο, πέρα από αυτά, δημιουργούσαμε μικρές εφαρμογές για την αποθήκευση δεδομένων σε αρχεία (*.txt & *.ini) με απλά γραφικά στοιχεία και κώδικα στη visual basic.

Τo Symbian OS ήταν το λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές και "έτρεχε" σε κινητά της Nokia, Sony Ericsson, Benq-Siemens, Samsung, Motorola..

2003

Η εικόνα της προ-android εποχής, με τα πολλά και μεγάλα πλήκτρα, πολύ πριν τα smartphone, τα λεγόμενα κινητά PDA. Τότε οι εφαρμογές ήθελαν προσπάθεια για να εγκατασταθούν και να δουλέψουν, καμία σχέση με αυτό που γίνεται σήμερα.

To Asymmetric Digital Subscriber Line (Ασύμμετρη Ψηφιακή Συνδρομητική Γραμμή) ή ADSL είναι μια μορφή DSL, δηλαδή μια τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων που λειτουργεί πάνω σε παραδοσιακή τηλεφωνική γραμμή αλλά πετυχαίνει υψηλότερους ρυθμούς μεταφοράς από τα παραδοσιακά modem.

2005

Με μία γραμμή 384/128 ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε το διαδίκτυο ακόμη περισσότερο, ακόμη καλύτερα. Μας άρεσε η ποικιλία, οι διαφορετικοί τρόποι προβολής μιας είδησης, ενός προϊόντος, η ευκολία της αναζήτησης.. Πλέον είχαμε περάσει στην εποχή της Google.

Μια παρέα ήμασταν, μία παρέα που της άρεσε να περνά καλά ό, τι κι αν συνέβαινε! Βλέπαμε τα πάντα από τη δική μας σκοπιά, με κριτική και χιουμοριστική διάθεση. Ακόμα περισσότερο, βέβαια, μας άρεσε να ακούμε τη δική σας άποψη, τα δικά σας σχόλια…

Η ιστοσελίδα μας αποτελούνταν από :
ένα μπλογκ (ελληνιστί ιστολόγιο ή λεύκωμα) δημιουργημένο στην πλατφόρμα της wordpress, όπου ανεβάζαμε συνέχεια αναρτήσεις με αστεία, ανέκδοτα, περίεργα και απόψεις ένα φόρουμ στο οποίο συζητούσαμε ελεύθερα για ό,τι απασχολούσε τον καθένα. Μάλιστα είχαμε ενσωματώσει διάφορα παιχνίδια - εφαρμογές σε flash και άλλα σε html ή php με τα οποία δημιουργούσαμε μικρά τουρνουά ή ανταγωνιζόμασταν ένας με έναν (P2P) ένα ηλεκτρονικό περιοδικό (e-magazine) με τις πιο ψαγμένες και ενδιαφέρουσες ενότητες

2008

Έστω για πλάκα, έστω για να περνάει η ώρα, δημιουργήσαμε τη πρώτη μας ιστοσελίδα, το blog της ΕΥΘΥΜΙΑΣ. Το όνομα αντιπροσώπευε τον χαρακτήρα του blog και, μπαίνοντας στα βαθιά του μάρκετινγκ, δημιουργήσαμε την εικόνα της ξανθιάς blogger. Πράγματι το διασκεδάσαμε πολύ, η απήχηση ήταν μεγάλη και μέχρι το 2011 είχαμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα ελληνικά blogs, στέλναμε και αναδημοσιεύαμε κείμενα.

Όσο μεγάλωνε το δίκτυο μας αυξάνονταν και οι ανάγκες. Φυσικά ανταποκριθήκαμε και καταφέραμε :
τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας την πρωτότυπη σχεδίαση με σκοπό να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας φιλικό περιβάλλον με εύκολη πλοήγηση στην ιστοσελίδα τη συμπίεση των αρχείων και του κώδικα της ιστοσελίδας μας, αυξάνοντας την ταχύτητα φόρτωσης και μειώνοντας παράλληλα τα πάγια έξοδα με δοκιμές σε διάφορες open source πλατφόρμες CMS (wordpress, joomla κ.ά) να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε με εξοικείωση την κάθε μία από αυτές με ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και σχεδιασμό (μάρκετινγκ) να αυξήσουμε την απήχησή μας

2011

Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι είχαμε δημιουργήσει μόνοι μας μία ιστοσελίδα με ξεχωριστό design και ιδιαίτερη αισθητική. Είχαμε μπει στο παιχνίδι των στατιστικών και ξέραμε τι να δημοσιεύσουμε, ποιά μέρα και ποιά ώρα ώστε να έχουμε μεγαλύτερη απήχηση.
Τότε αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την κατασκευή ιστοσελίδων και να προσφέρουμε και σε άλλους τις γνώσεις και το πάθος που είχαμε. Όπως όλα έδειξαν στην πορεία μας, η απόφαση αυτή μας δικαίωσε. Δεν ήταν μόνο το χαμηλό κόστος δημιουργίας ιστοσελίδας που μας έκανε να σταθούμε στον ανταγωνισμό αλλά και το ποιοτικό αποτέλεσμα, η υψηλή αισθητική, οι σχέσεις που δημιουργήσαμε και τα όχι που δεν είπαμε ποτέ.

Δημιουργήσαμε τη WebGrab, μία εταιρία με ικανούς ανθρώπους και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών, συνδυασμός που καταφέρνει να φέρνει εις πέρας ακόμη και τα πιο δύσκολα projects με μεγάλη επιτυχία.

2012

Η δημιουργία ιστοσελίδας δεν ήταν και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επιλέξαμε το δύσκολο, αλλά σωστό, τρόπο και καταφέραμε να προσφέρουμε υπηρεσίες διαδικτύου, δημιουργώντας τα γραφικά μόνοι μας στο Photoshop και στο Illustrator, γράφοντας τον κώδικα από το μηδέν.

Χωρίς να καταπατάμε ή να εξαρτώμαστε από πνευματικά δικαιώματα τρίτων, δημιουργούμε γραφικά, κώδικα και περιεχόμενο από το μηδέν. Παραδίδουμε στους πελάτες μας ό,τι ακριβώς μας ζήτησαν. Χωρίς κρυφές χρεώσεις, χωρίς εμπόδια.

2017

Τα χρόνια περνάνε και εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα, να αναβαθμίζουμε και να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας. Η WebGrab πέρα από την κατασκευή ιστοσελίδας και το web hosting, έχει φτάσει στο σημείο να διατηρεί ένα μεγάλο αρχείο από templates, έτοιμες ιστοσελίδες, γραφιστικά, επαγγελματικές κάρτες.

Αυτό το αρχείο είναι διαθέσιμο online, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να αγοράσει και να κατεβάσει ένα template στο οποίο, αφού απλά αλλάξει τα κείμενα με τα δικά του, θα έχει μία πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα με πολύ χαμηλότερο κόστος απ'ότι αν το φτιάχναμε κατά παραγγελία.

Έτσι γίνεται κατανοητό ότι είμαστε γνώστες της αγοράς, κατανοούμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και ψάχνουμε τρόπους να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις πιο προσιτές τιμές. Είμαστε περήφανοι γι'αυτά που δημιουργήσαμε, για τα ελληνικά html templates που προσφέρουμε, για τους πελάτες μας που συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται.Σας Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον
Με δύο λόγια..

Από τότε μέχρι σήμερα, βελτιωθήκαμε κι εξελιχθήκαμε, γίναμε καλύτεροι. Δημιουργήσαμε το 2012 μία μικρή ομάδα με ικανούς και δραστήριους ανθρώπους, και την ονομάσαμε WebGrab. Αυτή η ομάδα έγινε εταιρία και απέκτησε πελάτες οι οποίοι πίστεψαν στις δυνατότητές μας. Ένα από τα κατορθώματα μας είναι το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι πελάτες παραμένουν μέχρι σήμερα ευχαριστημένοι, συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται και να μας προτιμούν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι διατηρούμε διαχρονικές σχέσεις με τους πελάτες - συνεργάτες μας και κάνουμε μαζί τα επόμενα βήματα προς το μέλλον.