Facebook Ads: Ένα ισχυρό εργαλείο διαδικτυακής διαφήμισης

Blog Post

000000000
  • Τελευταία ενήμερωση στις 02 07 2021

Η διαδικτυακή διαφήμιση στο Facebook είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αυξηθεί η διάδραση μιας επιχείρησης με πιθανούς πελάτες και η προώθηση των προϊόντων της.

Όταν όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για ενημέρωση, επικοινωνία, ακόμη και ψυχαγωγία, αυξάνονται ανάλογα και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο για να προσεγγίσουν το κοινό τους ή να προσελκύσουν νέο. Παρόλα αυτά, πολλές φορές ένα απλό like στη σελίδα σας δεν αρκεί. Η διαδικτυακή διαφήμιση στο Facebook είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αυξηθεί η διάδραση μιας επιχείρησης με πιθανούς πελάτες και η προώθηση των προϊόντων της.

Απαραίτητα βήματα για να ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια σας στην πλατφόρμα του Facebook είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο Business Manager του Facebook (το παλιό Pages Manager για τη διαχείριση της σελίδας σας στο Facebook) και να προσθέσετε τη σελίδα σας σε αυτόν τον λογαριασμό. Φυσικά, για να γίνει αυτό θα πρέπει να είστε διαχειριστής και στη σελίδα και στην εφαρμογή Facebook Business Suite. Αν δεν είστε, επικοινωνήστε με το άτομο που διαχειρίζεται τα εταιρικά προφίλ σας. Αν δεν υπάρχει ένα τέτοιο άτομο και δυσκολεύεστε να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που ασχολείται με το Digital Marketing.

Τί κερδίζω με τη διαφήμιση μέσω Facebook Ads;

Από τη στιγμή που το Ίντερνετ επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν μία ευρεία γκάμα αντικειμένων που τους ενδιαφέρουν, προέκυψαν νέοι τρόποι για να απευθυνθούν οι διαφημιστές στο καταναλωτικό κοινό. Πολλές φορές, όμως, οι χρήστες αγνοούν χωρίς δεύτερη σκέψη τις διαφημίσεις που πετάγονται στην οθόνη τους, με αποτέλεσμα ολόκληρες διαφημιστικές εκστρατείες να πηγαίνουν στράφι. Ωστόσο, υπάρχει ένας χώρος του οποίου τα μέλη δεν μπορούν να αγνοήσουν τις προωθητικές ενέργειες που τους έχουν ως στόχο εύκολα, η πλατφόρμα του Facebook. Το Facebook, μάλιστα, έχει φροντίσει ιδιαίτερα για αυτό από πολύ νωρίς εντάσσοντας τις διαφημίσεις στη ροή του, πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε μεν να σκρολάρουμε γρήγορα παρακάτω στη ροή, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να κλείσουμε τα μάτια και να αγνοήσουμε τελείως τη διαφήμιση. Αν σκεφτείτε πόσοι υποψήφιοι πελάτες ελέγχουν συχνά τη ροή για νέα των επαφών τους ή γενικότερα νέα της επικαιρότητας, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε πόσο μπορεί να ωφεληθεί μία επιχείρηση από την προβολή της στο Facebook.

Facebook-Marketing-Antagonismos-Webgrab
Ο ανταγωνισμός της διαφήμισής σας

Το γεγονός ότι μία διαφήμιση έχει πολλές πιθανότητες να προβληθεί είναι μόνο το πρώτο βήμα, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα έχει επιτυχία 100%. Χρειάζεται πάντα να έχουμε στο νου πως στην περίπτωση των Facebook Ads κάθε διαφήμιση συναγωνίζεται όχι μόνο τη ροή ειδήσεων (το newsfeed) του χρήστη για να τραβήξει την προσοχή του, αλλά και τις άλλες διαφημίσεις που προβάλλονται το ίδιο διάστημα και στο ίδιο κοινό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι άκρως σημαντικό το υλικό μιας διαφήμισης να ξεχωρίζει εύκολα από τα υπόλοιπα. Ο πιο απλός και παράλληλα πιο αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με ένα ισχυρό οπτικό ερέθισμα. Μία εικόνα στην οποία θα πέσει το μάτι ή καλαίσθητη χρώματα που δημιουργούν έντονη αντίθεση και γενικά οτιδήποτε μπορεί να κάνει το χρήστη να σταθεί λίγο παραπάνω σε αυτό που του προβάλλετε είναι ιδανικά. Την ίδια στιγμή φροντίστε η προωθητική ενέργεια να αντιπροσωπεύει την εταιρεία σας και να μην είναι απλή αντιγραφή μιας διαφήμισης που είδατε και σας άρεσε. Αν η δική σας διαφήμιση έχει “χαρακτήρα”, το κοινό που ενδιαφέρεται θα στραφεί σε αυτήν. Αν, βέβαια, δε γνωρίζετε τι ακριβώς αρέσει στο κοινό σας, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα προκειμένου να διαπιστώσετε τι λειτουργεί και τι όχι και να καταλήξετε στην περίπτωση που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Επίσης, μην ξεχάσετε να οδηγήσετε το κοινό σε περαιτέρω ενέργειες, ίσως με ένα κουμπί, το λεγόμενο Call-to-Action, ή ένα λινκ στην ιστοσελίδα σας. Αυτό το κουμπί μπορεί να είναι η επιλογή εγγραφής ως μέλος στη σελίδα σας ή στο newsletter από το οποίο θα μπορεί να πληροφορηθεί νέα της επιχείρησης. Άλλες ενδεδειγμένες επιλογές είναι το “Μάθετε Περισσότερα” ή ακόμη και το “Ζητήστε Προσφορά”, εφόσον παρέχετε υπηρεσίες.

Μάθετε το κοινό σας

Ενώ, λοιπόν, είναι σημαντικό να βάλετε τα δυνατά σας για να πατήσει ο υποψήφιος πελάτης το λινκ και να μεταφερθεί στην ιστοσελίδα σας, οι προδιαγραφές της διαφήμισης αποτελούν ένα βασικό μέρος μιας επιτυχημένης καμπάνιας. Αποφύγετε -για προφανείς λόγους- να πετάξετε χρήματα και να προσεύχεστε οι χρήστες που θα αλληλεπιδράσουν με τη διαφήμισή σας να μετατραπούν και σε πελάτες. Το Facebook επιτρέπει στοχευμένες δημοσιεύσεις, κάτι που είναι καλό να εκμεταλλευτείτε. Επομένως, πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε πολύ καλά τι αντιπροσωπεύει η επιχείρησή σας ούτως ώστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως: “Ποιο είναι το φύλο/ηλικία/τόπος κατοικίας των ατόμων που ελπίζω να προσελκύσω;” ή “Τι ώρα είναι πιο πιθανό να χαζεύει το Facebook το κοινό στο οποίο στοχεύω;”. Τέτοιες ερωτήσεις θα βοηθήσουν να περιορίσετε σημαντικά τους χρήστες στους οποίους θα προβληθεί η διαφήμισή σας, με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε πελάτες με λιγότερα χρήματα. Αν, βέβαια, σκοπός της διαφήμισης είναι να “ανοιχτεί” η επιχείρηση σε νέο κοινό, τα φίλτρα της χρειάζονται μεγαλύτερη διεύρυνση και, φυσικά, περισσότερη υπομονή μέχρις ότου να αποδώσει.

Γενικά η επιτυχία ή μη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής διαφημιστικής καμπάνιας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να πετύχει αν δε βάλουμε τα δυνατά μας να προσελκύσουμε το κοινό και να μην του επιτρέψουμε να “αντισταθεί” σε ό,τι προσφέρουμε. Αρκεί, παράλληλα, να ελέγχουμε και να αναλύουμε τα δεδομένα που προκύπτουν από την κίνηση των επισκεπτών (ή την απουσία της) ούτως ώστε να μπορούμε στο μέλλον να βελτιώσουμε την προσπάθειά μας και να την κάνουμε περισσότερο ελκυστική και καλαίσθητη. Ευτυχώς, σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν αρκετά εργαλεία τα οποία μπορούν να κάνουν το έργο μας αρκετά ευκολότερο.

Το άρθρο ανήκει στη κατηγορία Blog. Πατήστε για να δείτε παρόμοιες δημοσιεύσεις μας.


Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί από την ομάδα της WebGrab η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Εάν θέλετε να αντιγράψετε ή να εκτυπώσετε αυτό το άρθρο παρακαλούμε ακολούθηστε τους κανόνες εδώ "LINK"Απάντηση