Γιατί να κάνω ιστοσελίδα σε wordpress;

Blog Post

000000000
  • Τελευταία ενήμερωση στις 02 07 2021

Η Wordpress είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να εμφανίσουμε εύκολα την επιθυμητή διάταξη για την ιστοσελίδα μας και να επεξεργαστούμε ακόμη πιο εύκολα το περιεχόμενο που προσφέρουμε στους επισκέπτες

Όπως κάνουν όλοι, πλέον, που το Ίντερνετ έχει κατακτήσει τις ζωές μας, αποφασίσατε τη δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας. Πολύ καλή απόφαση! Πριν, όμως, ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού αυτής της ιστοσελίδας, για την οποία σας καλύπτει στα πρώτα βήματα αυτός ο οδηγός, θα βρεθείτε σίγουρα να αναρωτιέστε: “Σε τι πλατφόρμα να δημιουργήσω την ιστοσελίδα μου;”.

Η απάντηση είναι μία: WordPress.

Όσοι είστε της παλιάς σχολής (ή έχετε μια ξαδέρφη που γνώρισε κάποτε ένα παιδί που έκανε μια φορά μια εξυπηρέτηση για έναν τύπο που το ’90 έφτιαχνε ιστοσελίδες…) μπορεί να έχετε βαθιά μέσα σας ριζωμένη την αντίληψη πως για να στηθεί μια ιστοσελίδα χρειάζεται κόπος και ιδρώτας, κάτι που πράγματι ίσχυε παλιότερα. CSS, HTML, FBI, CIA και άλλα περίεργα ακρωνύμια ήταν απολύτως απαραίτητα, όχι μόνο να τα γνωρίζεις, αλλά και να τα κατέχεις. Όλα αυτά, λοιπόν, η πλατφόρμα της WordPress τα έχει κάνει -σε μεγάλο βαθμό- στην άκρη!

Τί είναι η WordPress;

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή, γιατί πολλοί αμέσως αναρωτιούνται “Τί είναι η WordPress;”. Η Wordpress, λοιπόν, είναι ένα CMS (content management system), μια πάνω απ’ όλα user-friendly πλατφόρμα που καθιστά εύκολη τη δημιουργία ιστοσελίδας και τη διαχείριση περιεχομένου. Ένα εργαλείο, δηλαδή, που μας επιτρέπει να εμφανίσουμε εύκολα την επιθυμητή διάταξη για την ιστοσελίδα μας και να επεξεργαστούμε ακόμη πιο εύκολα το περιεχόμενο που προσφέρουμε στους επισκέπτες. Τόσο απλά! Με τις αντίστοιχες οδηγίες, και το σωστό εργαλείο, η δημιουργία ιστοσελίδας δεν είναι πια Γολγοθάς.

Γιατί να επιλέξω την WordPress;

Παρόλο που για όσους ασχολούνται με το αντικείμενο η επιλογή -τις περισσότερες φορές- είναι προφανής, ας δούμε τι κάνει την πλατφόρμα της WordPress να ξεχωρίζει τόσο. Βασικά, για να μην έχετε αγωνία, η απάντηση είναι επειδή αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και εύχρηστη πλατφόρμα της αγοράς!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και ΔΩΡΕΑΝ. Χωρίς κρυφές χρεώσεις και ψηλά γράμματα, όσα βλέπεις, τόσα παίρνεις (αν και υπάρχουν αρκετές δυνατότητες που δε φαίνονται εκ πρώτης όψεως, τις παίρνεις κι αυτές!). Αυτό σημαίνει πως έχει δημιουργηθεί μια πολύ ενεργή κοινότητα, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει άπειρες ιδέες ή λύσεις σε τυχόν προβλήματα που ίσως προκύψουν. Οικονομία, λοιπόν, και “τεχνική υποστήριξη” γρήγορα και απλά. Τα αντίστοιχα forums ή και το ίδιο το YouTube θα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία.

Επίσης, η προσθήκη κειμένων στη WordPress είναι σαν το περπάτημα: δε χρειάζεται να σου το μάθει κανείς και σου βγαίνει απολύτως φυσικά! Όποιος έχει γράψει στο Microsoft Word, μπορεί αυτόματα να δημιουργήσει και στον κειμενογράφο της WordPress. Η ταχύτητα με την οποία γράφει ο καθένας, βέβαια, είναι άλλο ζήτημα, αλλά κανείς δεν έγινε Usain Bolt απλά και μόνο επειδή περπατάει! Με χρόνο και εξάσκηση, όμως, κι αυτό λύνεται.

“Ναι ,αλλά εγώ είμαι επικεφαλής μιας τεράστιας πολυεθνικής, σιγά μη στηριχθώ σε δωρεάν εργαλεία”, θα σπεύσουν να πουν ορισμένοι… Λοιπόν, η περίπτωση WordPress είναι από τις λίγες που το δωρεάν δεν καταλήγει να κοστίσει περισσότερο! Μη σκέφτεστε, λοιπόν, πως “αφού είναι δωρεάν, δεν κάνει για μεγάλες επιχειρήσεις”. Σκεφτείτε πως μεταξύ των “πελατών” της WordPress είναι η Sony, το BBC, το MTV, η Microsoft, το eBay, ο προαναφερθείς Usain Bolt, η Disney, οι New York Times,το CNN, η NASA, οι Rolling Stones, ο Mozilla, το Reuters, η Katy Perry, το Playstation, η Mercedes-Benz, το Star Wars και η ίδια η χώρα της Σουηδίας, για να αναφέρουμε μερικούς. Δε νομίζω η εταιρεία σας να είναι μεγαλύτερη από αυτούς (από τους Rolling Stones σίγουρα όχι!). Άρα μας κάνει!

Ένας ακόμη λόγος να την προτιμήσουμε είναι και το ότι η ιστοσελίδα μας θα γίνει responsive, δηλαδή θα εμφανίζεται και σε κινητά και tablets, που αποτελούν μεγάλο μέρος των χρηστών του διαδικτύου, όπως διαβάσατε στο σύνδεσμο. Φυσικά, δε θα γίνουν όλα απαραίτητα αυτόματα και μαγικά, αλλά θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, και με λίγη δουλειά θα εμφανίζονται όλα όπως θα θέλατε εσείς. Αν δεν έχετε συγκεκριμένες προτιμήσεις και είστε καλόβολοι, η Wordpress θα την κάνει τη δουλειά της και με το παραπάνω!

Κι αν δε θέλω WordPress;

Μπορεί, λοιπόν, για οποιοδήποτε λόγο, να θεωρείτε πως η πλατφόρμα της WordPress δε σας κάνει (σημείο στο οποίο θα πρέπει να σας παρακαλέσουμε να συνέλθετε). Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Υπάρχουν και άλλες επιλογές. Υπάρχει η πλατφόρμα της Drupal, εξαιρετική και εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στις τάξεις των web developers, ενώ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο ισχυρή πλατφόρμα, όπως και η Joomla, παρόμοια με τη WordPress, αλλά επίσης με απαιτήσεις σε -έστω και ελάχιστες- γνώσεις προγραμματισμού. Γι’ αυτό, αν το παρακάτω δε σας λέει τίποτα:

Computer-Coding-Programmers

και ειδικά αν είστε αρχάριος, σας συστήνουμε να δοκιμάσετε τη WordPress.

Και για να μη νομίζει κανείς πως θέλουμε να σας κοροϊδέψουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στις δυνατότητες του κάθε συστήματος, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ποιος ξεχωρίζει, για όλους τους παραπάνω λόγους:

Wordpress-Joomla-Drupal-Infographic

Κι όταν γίνει με το καλό το πρώτο βήμα, ρίξτε και μια ματιά πως θα γίνουν και τα επόμενα!

Το άρθρο ανήκει στη κατηγορία Blog. Πατήστε για να δείτε παρόμοιες δημοσιεύσεις μας.


Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί από την ομάδα της WebGrab η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Εάν θέλετε να αντιγράψετε ή να εκτυπώσετε αυτό το άρθρο παρακαλούμε ακολούθηστε τους κανόνες εδώ "LINK"



Απάντηση