Web Design: Πόσο κοστίζει το δωρεάν;

Blog Post

000000000
  • Τελευταία ενήμερωση στις 02 07 2021

Στο Ίντερνετ ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Και, από τη στιγμή που πρόκειται για επιχείρηση η οποία θέλετε να αποδώσει κέρδη, δεν υπάρχει χώρος για προχειρότητες

Σε κάθε ανερχόμενο τομέα είναι εύκολο να πνιγείτε από λάθος επιλογές, μέχρι να καταλήξετε ανάμεσα στις λίγες σωστές. Πολλοί θα σας δελεάσουν με εξευτελιστικές τιμές, όμως οι πιθανότητες λένε πως θα το μετανιώσετε. Κι εγώ, αν είχα αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, θα σας πουλούσα πατίνια στο 1/10 της τιμής των υπόλοιπων οχημάτων ή και εντελώς δωρεάν, αλλά δε νομίζω ότι θα εξυπηρετούσαν και πολύ τις ανάγκες σας. Ή, αν την είχα δει μεγάλη και τρανή πολυεθνική, θα σας χρέωνα για το ίδιο πατίνι τιμή πολλαπλάσια των αυτοκινήτων, απλά και μόνο επειδή θα μπορούσα.

Μπορείτε να καταλάβετε πως στην αγορά οχήματος κανείς δε θα προσπαθούσε να σας κοροϊδέψει με αυτόν τον τρόπο, μιας και λίγο-πολύ όλοι έχουμε μια ιδέα. Όσον αφορά το Ίντερνετ, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και τους ερασιτέχνες που αυτοπροσδιορίζονται ως παντογνώστες…

Η δημιουργία ιστοσελίδας αξίζει και με το παραπάνω!

Αυτό που σιγά-σιγά καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες, ωστόσο, είναι πως αξίζει να ασχοληθούν με τη διαδικτυακή πλευρά της επιχείρησής τους και, επιπλέον, πως αποτελεί μια επένδυση που θα αποδώσει. Εφόσον, μάλιστα, διαλέξουμε σωστούς συνεργάτες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία της εταιρείας μας, θα βγούμε πολλαπλά κερδισμένοι.

Αφενός, μια εταιρική ιστοσελίδα αποτελεί τη βιτρίνα της επιχείρησής μας, χωρίς, όμως, να περιορίζεται στο χώρο, όπως ένα φυσικό κατάστημα ή γραφείο. Οι “περαστικοί” που θα δουν τη βιτρίνα μιας εταιρείας στο Ίντερνετ είναι κατά πολύ πολλαπλάσιοι από αυτούς που θα περάσουν μπροστά από ένα μαγαζί. Αφετέρου, και η προώθηση στους πιθανούς πελάτες δεν είναι τόσο περιορισμένη, όπως ίσως συμβαίνει με τη διαφήμιση σε εφημερίδες ή φυλλάδια. Όλοι σήμερα έχουν υπολογιστή ή smartphone (ή -τις περισσότερες φορές- και τα δύο) και μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν μπροστά από την ψηφιακή σας βιτρίνα.

Οι περιορισμοί της δωρεάν ιστοσελίδας

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε δωρεάν την ιστοσελίδα σας, υπάρχουν αμέτρητες λύσεις, ακόμα και η Google μπορεί να σας βοηθήσει. Προετοιμαστείτε, όμως, να έχετε περιορισμένο χώρο για να ανεβάζετε υλικό και περιορισμένες δυνατότητες σε traffic, με αποτέλεσμα να παρουσιάσετε ένα μέτριο αποτέλεσμα που δεν μπορεί να “σηκώσει” πολλούς επισκέπτες. Κι όλα αυτά επειδή δε θέλατε να δώσετε λίγα ευρώ για web hosting.

Όπως σε πολλές περιπτώσεις, έτσι και στο Ίντερνετ ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Και, από τη στιγμή που πρόκειται για επιχείρηση η οποία θέλετε να αποδώσει κέρδη, για να επιβιώσει η ίδια και ο ιδιοκτήτης, δεν υπάρχει χώρος για προχειρότητες.

webgrab-responsive-design

Μην κάνετε επιλογές που θα μετανιώσετε!

Για να αναφερθούν όλα τα μειονεκτήματα της “δωρεάν” κατασκευής, θα χρειαζόμασταν τεράστιο όγκο, κάτι που θα επιβάρυνε απίστευτα τον server μας. Θα συμπεριλάβουμε, όμως, ορισμένα εδώ για να μη χρειαστεί να πάθετε για να μάθετε. Έχουν πάθει και έχουν μάθει πολλοί πριν από εσάς. Μία δωρεάν πλατφόρμα διαθέτει απλές επιλογές για αναρτήσεις ή γραφικά, που σας περιορίζουν αρκετά, δένοντας τα χέρια σας όσον αφορά το design και την παραμετροποίηση. Αυτό συνεπάγεται προχειρότητα και κάνει τους επισκέπτες να σκεφτούν “Αν δεν παίρνει στα σοβαρά την επιχείρησή του αυτός, θα την πάρω εγώ;”. Κάτι τέτοιο αποτελεί καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία κάθε εταιρείας, το οποίο πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί.

Επίσης, όταν διαπιστώσετε πως δεν μπορεί η δωρεάν ιστοσελίδα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας, θα σας κοστίσει ούτως ή άλλως να την κάνετε από την αρχή, κάτι που ισχύει με μαθηματική ακρίβεια. Επιπλέον, στις φθηνές λύσεις δεν συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη που θα χρειαστείτε, όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Εύκολα, λοιπόν, καταλαβαίνει ο καθένας πως η δωρεάν ιστοσελίδα, πέρα από το γεγονός ότι θα καταλήξει να σας κοστίσει περισσότερο, δεν πρόκειται να σας επιτρέψει να κάνετε σωστά και απερίσπαστα τη δουλειά σας. Γενικά, είναι σαν να ψάχνει υλικά για νέο πίνακα ο Πικάσο και του δίνετε ένα μπλοκ και 2-3 μαρκαδόρους…

Η σωστή κατασκευή θέτει τις σωστές βάσεις της επιχείρησης

Μια σωστή εταιρεία θα αναλάβει τη δημιουργία της διαδικτυακής σας ταυτότητας από την αρχή έως το τέλος. Θα σας παρέχει χώρο σε server που θα ανήκει σε εσάς και εσείς θα τον διαχειρίζεστε. Θα βελτιώσει το προφίλ και την αξιοπιστία σας σε μηχανές αναζήτησης και χρήστες του Ίντερνετ. Θα προσαρμόζεται στις ανάγκες σας για περισσότερο χώρο και σωστή ανάπτυξη της εταιρείας σας. Θα βρίσκεται στο πλευρό σας για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την υποστήριξή σας.

Όπως και στην περίπτωση του αυτοκινήτου, κανείς δεν κοιτάει μόνο το μοντέλο που ενδιαφέρεται να αγοράσει, αν και αυτό είναι το βασικότερο. Παράλληλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατασκευή και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών και η υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης, πράγματα εξίσου σημαντικά. Αντίστοιχα και στις υπηρεσίες διαδικτύου χρειάζεται ένας επαγγελματίας που να αποδώσει αισθητικά και λειτουργικά την ιστοσελίδα σας, να φροντίζει συνεχώς να εμφανίζεται σωστά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, αλλά και να αντιμετωπίζει έγκαιρα τυχόν προβλήματα.

Ιστοσελίδα από την Webgrab!

Στη WebGrab μιλάμε για πλήρη κατασκευή ιστοσελίδας: αναλαμβάνουμε να σας εξασφαλίσουμε την ονομασία που επιθυμείτε, hosting σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και προσαρμογή ανάλογα με τις συνθήκες που θα προκύψουν, το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις και συνεχή παρουσία στο πλευρό σας και όλα αυτά στη σωστή τιμή. Δείτε και μόνοι σας τι εννοούμε ή ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας το συντομότερο δυνατό!

Το άρθρο ανήκει στη κατηγορία Blog. Πατήστε για να δείτε παρόμοιες δημοσιεύσεις μας.


Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί από την ομάδα της WebGrab η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Εάν θέλετε να αντιγράψετε ή να εκτυπώσετε αυτό το άρθρο παρακαλούμε ακολούθηστε τους κανόνες εδώ "LINK"Απάντηση